Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 62

Pagina's
Sorteer op:
Wat is een maagzweer?

Wat is een maagzweer?

Een maagzweer, ook ulcus pepticum genoemd, is een open wonde in het slijmvlies van de maag. Gelijkaardige pijnlijke zweren kunnen ook de dunne darm aantasten.

Hooikoorts of corona? Zo kan je het verschil herkennen

Hooikoorts of corona? Zo kan je het verschil herkennen

Heel wat mensen hebben elk jaar weer last van hooikoorts. Het betekent dat je allergisch bent voor de pollen afkomstig van grassen, bomen of planten. Dit brengt allerlei ongemakken met zich mee, zoals verstopte of lopende neus, gezwollen ogen en kriebelende keel. Aangenaam is hooikoorts niet, en al zeker niet in tijden van corona. Maar hoe herken je het verschil tussen symptomen van hooikoorts en besmet zijn met het coronavirus?

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

Het aantal personen met dementie stijgt van ongeveer 132.000 in 2018 naar 188.000 in 2035, een stijging van 42,7%. Belangrijkste oorzaak daarvan is de stijgende levensverwachting en de vergrijzing van de bevolking. Hogere leeftijd is dan ook de belangrijkste en meest bekende risicofactor voor dementie.

Over moeilijk slapen en slaapproblemen

Over moeilijk slapen en slaapproblemen

We hebben allen onze slaap nodig om uit te rusten en om energie op te slaan voor de volgende dag. De slaapbehoefte verschilt van persoon tot persoon, maar verandert ook met de leeftijd.

Wat is wagen- of reisziekte?

Wat is wagen- of reisziekte?

Wagenziekte, ook wel reisziekte genoemd, is een gevoel van misselijkheid dat je krijgt wanneer je met de auto, boot, vliegtuig of trein reist.

Wat is schimmelnagel?

Wat is schimmelnagel?

Schimmelnagel, ook wel onychomycose genoemd, is een frequente schimmelinfectie van de teen- of vingernagels, gemakkelijk te herkennen aan een witte, bruine of gele verkleuring van één of meer nagels. 

Wat is coeliakie (of glutenintolerantie)?

Wat is coeliakie (of glutenintolerantie)?

Coeliakie of glutenintolerantie is een levenslange auto-immuunziekte. Het wordt veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem op gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, spelt en haver.

Lekker gezond én goedkoop: 11 tips

Lekker gezond én goedkoop: 11 tips

Gezond koken, duur? Hoeft heus niet! Het is niet omdat de goedkoopste voeding in de winkel zelden gezond is, dat gezond eten daarom onbetaalbaar is. Wij geven je 11 tips om gezond te koken, zonder dat je jouw portefeuille moet plunderen. 

Wat zijn de tekenen van menopauze?

Wat zijn de tekenen van menopauze?

De menopauze is een ‘diagnose’ waar veel vrouwen voor vrezen. Ze gaat dikwijls samen met enkele vervelende symptomen zoals prikkelbaarheid en opvliegers. Toch is het een normaal onderdeel van het ouder worden. Gelukkig zijn er oplossingen om deze levensfase waarin de vruchtbaarheid ophoudt, te verlichten. Wil je meer weten over wat de menopauze is, aan welke tekenen je deze periode herkent en hoe je deze klachten kan aanpakken? Wij geven je alvast een overzicht.

Wat is een ingegroeide teennagel?

Wat is een ingegroeide teennagel?

Een ingegroeide teennagel veroorzaakt een infectie doordat een deel van de nagel zich in de huid daarrond boort (ook soms in de vinger, maar het is vooral de grote teen). 

Wat is atopische dermatitis?

Wat is atopische dermatitis?

Atopische dermatitis is een chronische ontsteking van de huid, gekenmerkt door een schilferende en jeukende huid. Het is de meest voorkomende vorm van eczeem en artsen noemen dit vaak "constitutioneel eczeem" omwille van de erfelijke aanleg van deze ziekte. De huid is eigenlijk altijd droog en laat zo gemakkelijk allergenen door, met een ontstekingsreactie als gevolg.

Dagje zee met kids

Dagje zee met kids

Heb jij een dagje aan de kust gepland met je kinderen? Als de temperatuur stijgt en de zon schijnt, trekken veel gezinnen naar het strand. Altijd pret, zo’n dagje zwemmen en spetteren in het water, zandkastelen bouwen en frisbeeën. Maar als je uitstap naar zee niet goed gepland is, kan deze dag al snel minder leuke ervaringen met zich meebrengen. Lees hier enkele essentiële items die je zeker mee moet nemen in je strandtas.

Pagina's